Ενδοδοντική θεραπεία ή απονεύρωση είναι η επέμβαση του οδοντίατρου στο εσωτερικό του δοντιού, δηλαδή στον πολφό (νεύρο του δοντιού). Σκοπός αυτής της θεραπείας είναι η αφαίρεση του νοσούντος ή νεκρού πολφού και η ερμητική έμφραξη του ριζικού σωλήνα ώστε να σταματήσει ο πόνος και να αποκατασταθούν οι περιακρορριζικοί ιστοί στην περίπτωση που η φλεγμονή έχει επεκταθεί στους περιβάλλοντες ιστούς.

Πολφός είναι ένας μαλακός ιστός που περιέχει νευρικές ίνες, συνδετικό ιστό και αιμοφόρα αγγεία

Διαδικασία ενδοδοντικής θεραπείας

Η διαδικασία της απονεύρωσης – ενδοδοντικής θεραπείας είναι χρονοβόρα για τον οδοντίατρο και για τον ασθενή, ο οποίος χρειάζεται να διαθέτει υπομονή και χρόνο, ώστε να ολοκληρωθεί η ενδοδοντική θεραπεία με επιτυχία.

Διαβάστε περισσότερα: Διαδικασία ενδοδοντικής θεραπείας

Επιτυχία ενδοδοντικής θεραπείας

Η πιθανότητα επιτυχίας της ενδοδοντικής θεραπείας υπερβαίνει το 90% και εξαρτάται κυρίως από την μορφολογία του δοντιού (ρίζες πολύ στενές, με έντονες κάμψεις και στροφές δεν επιτρέπουν την ικανοποιητική επεξεργασία και έμφραξη του εσωτερικού τους),  αλλά και από την ικανότητα του επεμβαίνοντος.

Διαβάστε περισσότερα: Επιτυχία ενδοδοντικής θεραπείας

Τελική αποκατάσταση

Μετά την ολοκλήρωση της ενδοδοντικής θεραπείας είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί το γρηγορότερο δυνατό η μόνιμη επανορθωτική εργασία, η οποία θα συμβάλλει στην διατήρηση του δοντιού σας για πολλά χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα: Τελική αποκατάσταση

Οδηγίες

Αν η ενδοδοντική θεραπεία ολοκληρωθεί σε μία συνεδρία, τότε ενδέχεται να εμφανιστεί πόνος  ποικίλης έντασης κυρίως κατά την μάσηση, ο οποίος υποχωρεί με παυσίπονα και μετά από μια εβδομάδα περίπου. Ο πόνος που  κάποιες φορές παρουσιάζεται  δημιουργείται από τους χειρισμούς  κατά τη διάρκεια της ενδοδοντικής θεραπείας  και δεν έχει να κάνει με την πρόγνωση του δοντιού!

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγίες

Πληροφορίες

Βασιλέως Παύλου 94
Βούλα ΤΚ,16673
+(30) 210.96.59.282
ffourou@otenet.gr , info@fourou.gr

Χάρτης

 

Ακολουθήστε μας!!!

GET SOCIAL
  • Facebook
  • Twitter
  • Google